Eidsiva-bygget: Prestisjeprosjekt fra Minel Elmontasje

Det nye hovedkvarteret for Eidsiva-konsernet er et av de største, nye praktbyggene i Hamar. Kontorbygget er på rundt 13 000 kvadratmeter, og Minel Elmontasje har utført en komplett elektroleveranse.

Da Eidsiva-konsernet skulle bygge nytt hovedkvarter i Hamar, var konkurransen knivskarp. Ikke uten grunn: Det nye bygget skulle være innovativt, med en tydelig miljøprofil, og i stor grad bruke bærekraftige løsninger. Da anbudsrunden ble avsluttet, stod Minel Elmontasje igjen som den store vinneren for elektroleveransen. 

Hamars nye praktbygg er sentralt plassert i Hamar sentrum. Illustrasjon: Studionsw.

– Vi stilte med en solid gjeng, med stor kapasitet. Det tror vi ble avgjørende i anbudsrunden. Selvsagt var vi gode på pris, men desto viktigere var det å kunne levere de ønskede løsningene med kort byggetid. Det ville ikke et mindre firma klart, forteller daglig leder Bjørnar Sleppen.

Et bygg for fremtiden 

I anbudet ble det angitt flere konkrete miljømål. Ikke bare skulle bygget BREEAM-sertifiseres som Excellent, det skulle også oppfylle energimerke A og passivhusstandard for næringsbygg. Valg av bærekraftige midler, og bruk av solceller, var også avgjørende for å lykkes med prosjektet. 

– Miljøfokuset var viktig for Eidsiva. Vi har levert en komplett elektroleveranse, over åtte etasjer med parkeringskjeller. Bygget skal huse 400 mennesker, og vi har stått for blant annet lys, brannvarsling, kabling, reservekraft, UPS og aggregat. I tillegg har bygget flere moderne styringssystemer for å spare på energien. 

Under prosjektet har Minel Elmontasje trukket på flere andre ressurser i Minel-familien. Både Minel Skogvang Installasjon, Minel Gudbrandsdal, Minel Gjøvik, Minel Land Elektriske og Minel Teledata Øst har vært delaktige i prosessen, og bidratt til at elektroleveransen ble installert på tid. 

– Vi har et godt samarbeidsklima i Innlandet. Det å kunne bruke flere ressurser i Minel-familien har vært en klar fordel. I tillegg har vi hatt mange lærlinger med oss på prosjektet, som har fått en god læringsperiode i et stort og omfattende prosjekt.

Bjørnar Sleppen er fornøyd med leveransen fra Minel Elmontasje.

Stolthet i alle ledd av leveransen

Eidsiva-bygget er et av de største byggene i området, sentralt plassert langs Vangsveien. Bygget er synlig plassert i siktlinjen mot sentrum av byen, med miljøvennlige materialvalg og en åpen, transparent fasade. 

– Det er et veldig moderne bygg, og ikke minst er det en spennende leveranse som setter sitt preg på området. Man kan omtale det som et signalbygg, og det har også snedige løsninger innvendig. 

Sleppen forteller at dette har vært en fin erfaring å ha med seg, spesielt grunnet byggets størrelse og kompleksitet. 

– Vi har fått levere alt et elektrofirma kan levere, med komplett leveranse innenfor flere områder. Vi er veldig stolte over det vi har levert, sier han.

Installasjonene på Eidsiva-bygget står i stil med resten av arkitekturen.

Vil du jobbe hos Minel?

Vi er alltid på leting etter flinke folk! Se hvilke stillinger vi har ledige.