– Det er godt å være del av en trygg og veletablert gruppering

Minel Drøbak Elektriske er et av de nyeste tilskuddene i Minel-familien. Daglig leder Stian Ekhougen er godt fornøyd med å ha et konsern i ryggen.

Konkurransesituasjonen i elektrikerfaget blir stadig hardere. Da er det godt å kunne konsentrere seg om den daglige driften og vite at vi har konkurransedyktige betingelser selv om vi er en liten bedrift. Det er en av fordelene med å være med i et konsern som Minel. De fremforhandler gode avtaler på vegne av alle medlemsbedriftene, og vi kan ha fokus på vårt fagområde, og levere solide jobber i lokalmarkedet. 

Daglig leder Stian Ekhougen i Minel Drøbak Elektriske.

Minel Drøbak Elektriske ble en del av Minel i 2021, men har levert betydelige jobber i Drøbak-området siden de ble stiftet i 1985.

– Det er ikke lenge siden vi ble en del av Minel, men vi opplever overgangen som positiv. Vi er desentralisert og opererer som vi alltid har gjort, med leveranser på de samme områdene som før, sier daglig leder Stian Ekhougen. 

Serviceavtaler og prosjektarbeid som spydspisser

For Minel Drøbak Elektriske er servicemarkedet en sentral del av driften. Ekhougen forteller at den ene halvparten er fokusert mot service, mens den andre halvdelen ser mot prosjektmarkedet. De jobber også mot privatmarkedet, på alt fra montering av en enkel stikkontakt til komplette boliginstallasjoner.

– Vi leverer jobber i Frogn, Oslo og mot Moss, og har også flere rammeavtaler på bygg for kommuner. Næringsmarkedet er viktig for oss, men vi har også fokus på privatmarkedet i Frogn hvor vi har levert jobber siden 1985. 

I prosjektmarkedet jobber vi med alt fra leilighets- og kontorbygg til ROT- og nybyggmarkedet. 

–Vi har store kunder vi jobber mye med, som AMFI Drøbak City, Drøbak kommune og Norsk institutt for vannforskning (NIVA). På prosjektområdet har vi nettopp fullført et stort nybygg på Ensjø, som har blitt et veldig godt prosjekt. 

I servicearbeid er elektrikerne ofte på oppdrag hos sine faste kunder, og utfører blant annet vedlikehold på el-anlegg.

– Frihet under ansvar gir resultater 

Solide resultater gjennom flere år vitner om at Minel Drøbak Elektriske har et system og en arbeidsrutine som fungerer godt. Skal vi tro Ekhougen handler det i stor grad om tillit. 

– En typisk dag hos oss omhandler mye oppfølging. Det kan være hastejobber eller mindre leveranser som fyller dagen, og deretter vurderer hver enkelt elektriker behovet. Kundene har direktekontakt med én person, slik at man slipper å gå store runder. De fleste hos oss har egne porteføljer, og er ansvarlige for sine kunder og styrer alt fra kundekontakt til avslutning av jobbene, sier Ekhougen. 

– Vi er en god gjeng hos Minel Drøbak Elektriske, og flere har jobbet her i 14-15 år. Vi ønsker alltid å vokse og finne de riktige menneskene – og for oss handler det om selvstendighet, struktur og gode rutiner. Erfaring er alltid et pluss, men enda viktigere er det at du er omgjengelig. Vi vil ha folk som kan ta en kaffe sammen med gjengen, med interesse av å opprettholde et godt sosialt miljø. 

Lærlinger er fremtiden 

For å komme fremtidens arbeidshverdag i møte trenger man flinke folk, – og ofte er fasiten i lærlingene. 

– Vi sørger for at våre lærlinger har kompetansemål og internplan – vi lar de jobbe seg gjennom hele spekteret i fagfeltet. Som regel pleier vi å ta inn to lærlinger, men i fjor hadde vi hele syv på plass hos oss. Vi har også to utplasseringselever i året, det er en god prøvetid for begge parter. Deres beste lærlingssøknad er å levere en god prøvetid, og det har vi god erfaring med, sier Ekhougen. 

Det er mye konkurranse i elektrikermarkedet, både om ansatte og jobber. Ekhougen mener de gode folkene er verdt å vente på. 

– Vi har lett lenge etter rett profil, og fikk nylig en ny elektriker som hadde de kvalifikasjonene vi har sett etter. Vi er ikke fremmede for å ansette flere om rett kandidat dukker opp. Det er ikke mange elektrikere som er ledig i markedet, derfor er lærlingene ofte den viktigste rekrutteringskilden vår. Konkurransen om fagfolk er stor, og vi svarer opp med å tilby gode betingelser, kursing og kompetanseheving innenfor området hver enkelt er interesserte i. Det er viktig for å beholde de gode folka, avslutter Ekhougen.

Vil du jobbe hos Minel?

Vi er alltid på leting etter flinke folk! Se hvilke stillinger vi har ledige.