- Hos Minel Elmontasje Elverum har jeg tryggheten jeg trenger for å lære mest mulig! 

Etter et halvt år som lærling hos Minel er ikke Thea i tvil; flere bør søke seg til elektrikerfaget - spesielt kvinner. 

- Hos Minel kjenner jeg på både faglig og sosial trivsel, forteller Thea. 

Her er Thea ute på et av mange oppdrag. - Jeg lærer nye ting hver dag som lærling hos Minel Elmontasje Elverum, forteller Thea. 

Thea er en av stadig flere kvinner som finner veien til elektrikerfaget. Likevel må det sies at det fortsatt er en svært stor overvekt av menn. Thea er tydelig på hva hun tror er grunnen til at det fortsatt er få kvinner i sektoren. 

- Jeg tror det er mange kvinner som ikke vet om hvor mange muligheter man har innenfor elektrofaget. Det er nok også mange som ikke er klar over at man kan få gode arbeidsvilkår og betingelser som elektriker. Hos Minel opplever jeg at jeg har svært gode betingelser, samtidig som jeg tjener penger mens jeg tar utdannelse. Jeg trives svært godt med å jobbe fysisk, og som elektriker bruker jeg både kroppen og hodet på jobb - det trives jeg svært godt med, forteller Thea. 

- Det beste arbeidsmiljøet jeg har vært en del av

Å være en del av et godt arbeidsmiljø er en av forutsetningene for å trives i arbeidslivet. Thea jobber på Minel Elmontasje Elverum, som er en del av Minel, og kan ikke få skrytt nok av hvordan hun har blitt tatt imot og inkludert på arbeidsplassen. 

- Noe av det beste med jobben min er tryggheten jeg får fra mine sjefer og kollegaer. Det er så mange folk som virkelig ønsker deg alt godt. Jeg har fått fantastisk oppfølging fra dag én og jeg er en del av et team jeg alltid kan spørre om råd og hjelp. Vi henger også sammen utenfor jobb, som gjør at vi kommer tettere og blir tryggere på hverandre. Her føler jeg meg utrolig godt ivaretatt! 

En innholdsrik læretid

Elektrikerfaget er i konstant endring. De som tror at det å være elektriker kun innebærer å bytte stikkontakt og sjekke sikringsskap må tenke om igjen ifølge Thea. Hos Minel Elmontasje Elverum har Thea fått være med på mange ulike oppdrag og fått sett mange sider av elektrofaget. 

- Noe av det viktigste for meg er å vise at det er så utrolig mange ulike veier man kan ta når man jobber innenfor elektrofaget. Personlig synes jeg at det er mest spennende å jobbe på større prosjekter og anlegg. Da kan man følge et prosjekt over tid, og man må sette opp elektriske løsninger som fungerer godt sammen. Jeg gleder meg veldig til å jobbe mer med styringssystemer og automasjon i fremtiden, forteller Thea.  

Thea trives svært godt med å jobbe på større prosjekter - det får hun mulighet til som lærling hos Minel.

En innholdsrik læretid

Elektrikerfaget er i konstant endring. De som tror at det å være elektriker kun innebærer å bytte stikkontakt og sjekke sikringsskap må tenke om igjen ifølge Thea. Hos Minel Elmontasje Elverum har Thea fått være med på mange ulike oppdrag og fått sett mange sider av elektrofaget. 

- Noe av det viktigste for meg er å vise at det er så utrolig mange ulike veier man kan ta når man jobber innenfor elektrofaget. Personlig synes jeg at det er mest spennende å jobbe på større prosjekter og anlegg. Da kan man følge et prosjekt over tid, og man må sette opp elektriske løsninger fungerer godt sammen. Jeg gleder meg veldig til å jobbe mer med styringssystemer og automasjon i fremtiden, forteller Thea.  

Vil du jobbe hos Minel?

Vi er alltid på leting etter flinke folk! Se hvilke stillinger vi har ledige.