Har du for mange elektriske apparater?

Mange av oss har flere apparater enn vi har stikkontakter til. Derfor finner du som regel minst én skjøteledning i de fleste norske hjem, ofte bak TV-er eller stereoanlegget.

Det bør du unngå for enhver pris. Støv kan raskt samle seg i skjøteledningsuttakene, som igjen kan danne såkalte lysbuer. Når disse skaper gnister kan det i verste fall resultere i brann.

Les også: 7 enkle tips for bedre el-sikkerhet 

eldar foran en dør

På tide å gjøre noe med alle skjøteledningene? 

Vekk med skjøteledningene

Erstatt skjøteledningene med en varig og sikker løsning. ELKO har et bredt utvalg multistikkontakter, med opptil åtte uttak på samme kontakt. Da vil du alltid ha nok strøm til apparatene dine.

De aller fleste stikkontakter kommer også med barnesikring. Det er blant annet standarden for alle ELKO-kontakter. Ta kontakt med din Minel-elektriker om du trenger en anbefaling.

Slå av kaffetrakteren automatisk

Feil i det elektriske anlegget eller andre apparater er roten til flere boligbranner hvert år. Derfor er det ekstra viktig at du har elektrisk materiell som sikrer at din bolig ikke blir en del av statistikken.

Glemmer du for eksempel å slå av kaffetrakteren eller strykejernet når du har det travelt? Reduser risikoen til et minimum med ELKO timerstikk. Denne stikkontakten kutter strømmen i uttaket etter et ønsket tidsrom, slik at tilkoblede elektriske apparater slås av automatisk.

Relaterte artikler