Hva menes med design innen el-materiell?

Alle er vi kjent med de klassiske, hvite lysbryterne, dimmerne og stikkontaktene som man finner i nær sagt alle hjem. Kjaer + Loege er en ny norsk leverandør som lager interiørelektronikk i naturlige og levende materialer som eik og betong. 

Ved å tilføre et design- og materialspråk som tidligere har vært forbeholdt møbler og interiør, integrerer Kjaer + Loege elektronikken i rommet. 

Les også: Skreddersydd hjem med smarthus

kjøkken med bryter i eik fra Kjaer + Loege

Bryteren som en integrert del av rommets interiør skaper identitet og peronlighet. Kjaer + Loege.

Utenpå veggen eller innfelt?

Vi er vant med å se ledninger som strekker seg langs listverket, men det er ikke til å komme fra at det er penere når ledningene ikke synes. Derfor velger mange å gå for skjult anlegg med innfelt el-materiell når de pusser opp eller bygger nytt.

Dette er naturligvis enklest når man bygger nytt, men man kan også få mye god hjelp fra moderne verktøy. Du kan lese mer om dette valget i denne artikkelen.

Mange fordeler med designmateriell

Når du/dere planlegger hvordan boligens rom skal se ut etter endt oppussing, bør også el-materiellet være med i prosessen. Dette gjelder hvor de skal plasseres og hvor mange stikkontakter man skal ha i de ulike sonene, men også hvordan riktig designmateriell kan bidra til å heve helhetsinntrykket.

Det kan være en ramme av frostet glass rundt stikkontakten over kjøkkenbenken, slik at det blir en god overgang mellom det praktiske ved kontakten og det estetiske ved flisene på veggen. Kanskje du ønsker noe som skaper en liten kontrast til den hvitmalte gangen? I så fall kan en sort dimmer med en ramme i børstet stål fungere perfekt.

Les også: Behagelig hverdag med bevegelsessensor 

Musikk er viktig del av livet til mange, og det finnes et hav av høyttalerløsninger du kan plassere ut i boligen. Et godt alternativ er et innfelt system, gjerne koblet til smarthusløsningen din, som lar deg høre på ulik musikk eller radio avhengig av smak og hvilket rom du befinner deg i.

Slike løsninger kan også kobles til din foretrukne strømmeenhet, som Apple TV, slik at du kan få kinolyd i stuen fra et innfelt lydsystem.

lampe med dimmer fra kjaer + loege

Fine lamper fortjener fine lysbrytere. Husk å snakke med din elektriker om hvilke alternativer som finnes. Dimmer fra Kjaer + Loege.

Riktig innramming løfter interiøret

Det finnes altså rammer du kan bruke til å gjøre lysbrytere, stikkontakter og downlights til noe mer enn kun praktiske elementer i boligen. Du kommer selvsagt langt med stilrent el-materiell, men for virkelig å løfte interiøret kan du skifte ut rammene rundt el-materiellet samtidig som du pusser opp resten av rommet.

For en helhetlig og gjennomført stil, kan du velge nattlys, ringeklokke, lys- og bevegelsesfølere og annet i samme stil. Lek gjerne med fargevalget, men ha en overordnet tanke med stilvalget for å binde rommene i boligen sammen.

Elko Plus og Elko Plus Option lar deg enkelt bytte rammer og farger, slik at avgjørelsene om design ikke vil kreve like mye diskusjon i fremtiden. Får du plutselig lyst på en annen farge på veggen? Bytt til en matchende ramme i samme slengen. Kanskje er det nok å bytte rammene for å oppnå den effekten du ønsker, og dermed kan maskeringstapen og malerkosten bli liggende i boden. Dette gjør det altså mye enklere å følge med når interiørtrendene svinger i nye retninger.

lysbryter og uttak ut mot kjøkken

Integrert el-materiell gjør at interiøret kommer bedre frem.

Godt design gir verdi

Du har kanskje ingen planer om å selge og flytte mens du står midt i oppussingen, men det kan være greit å se på verdistigningen som en ekstra gulrot. Et salgsobjekt med oppdatert elektrisk anlegg er alltid mer attraktivt, og designmateriell blir kronen på verket.

Enten du er i planleggingsfasen eller skal til å sette prikken over i-en med designmateriell, ta kontakt med din Minel-elektriker for hjelp og råd via kontaktskjemaet under.

Relaterte artikler