De fleste rommene i norske hjem er fremdeles utstyrt med tradisjonelle lysbrytere eller dimmere. Men i vaskerommet, boden eller garasjen kan det være fint å få lys med en gang – så slipper du letingen etter bryteren.

Her kan du gjøre deg selv en stor tjeneste ved å bytte de ut med bevegelsessensor.

Sjekk vårt utvalg av belysning i nettbutikken.  

rosa vegg med bevegelsessensor

Også bevegelsessensorer kommer i flere farger og utførelser. Her ser du ELKO sin variant.

Bevegelsessensor slår automatisk lyset av og på

Når du har hendene fulle av klesvask, eller skal bære noe inn i boden, hadde det vært deilig om lyset bare slo seg på. Det er nettopp dette en bevegelsessensor gjør. Den slår på lyset så fort den registrerer bevegelse.

Du velger selv hvor lenge lyset skal være påslått, eller om det kun slås av når det ikke er bevegelse i det hele tatt.

Bevegelsessensoren kan selvfølgelig også kobles til andre brytere, som for eksempel dimmere eller lysbrytere. Da kan du manuelt overstyre dem etter behov.

Full kontroll på belysningen

Bevegelsessensorer har flere ulike funksjoner. De enkleste variantene slår seg kun av og på, mens de mer avanserte kan registrere ulike grader av bevegelse i rommet. Felles for de alle er imidlertid at de har ulike dekningsområder.

Det vil si at du får bevegelsessensorer som blant annet dekker:

  • 120 grader
  • 180 grader
  • 360 grader
to dimmere

Ingenting er bedre enn at lyset automatisk slår seg på når du har hendene fulle. En idé med bevegelsessensor på vaskerommet? Denne varianten er fra ELKO, og kan kombineres med dimmere.

Større rom, større dekningsområde

Ikke bare kan du slå lyset av og på med en bevegelsessensor, du kan også bestemme lysfølsomheten. En av de store fordelene er at du også sparer strøm. Det er selvfølgelig fordelaktig uansett, men det er ekstra praktisk i store rom med flere lamper eller downlights.

Velger du varianter med 180 graders dekningsområde kan du være trygg på at du får god deteksjon, gjerne i et område på opptil ni meter.

Les også: Få god belysning i alle rom 

lampe på vegg ute

Føl deg trygg på de mørke kveldene med bevegelsessensor på utendørsbelysningen.

Sikre deg mot uønsket besøk med utelys

Når nettene blir mørkere, er det en ekstra trygghet at lyset på gårdsplassen slås på automatisk. Bevegelsessensorer kan også monteres ute, ved inngangspartiet og i garasjen, slik at du alltid kan føle deg trygg.

En av de vanligste bekymringene er at bevegelsessensoren slår ut på dyr og lignende. I dag er bevegelsessensorene konstruert slik at de kun slår ut på mennesker og større objekter, så du slipper falsk «alarm».

Vil du få bevegelsessensor i boligen? Ta kontakt med din Minel-elektriker for de beste rådene.