Strømsparingstiltak – dette kan du gjøre nå

Strømprisen er noe mange er opptatt av. Prisene varierer vanligvis en del i løpet av året, noe som tidvis kan gi økte utgifter. For mange er det derfor viktig å kunne gjøre egne tiltak for å begrense svingningene. Heldigvis er det mye du kan gjøre allerede på kort sikt, for å senke forbruket og regningen din. 

En kvinne trykker på en knap

Installer solcellepanel

Ved å installere solcellepanel vil du spare både miljøet og lommeboken. Solceller er noe som har blitt mer og mer vanlig, også i private boliger. Selvforsyning av strøm vil være gunstig både nå og i fremtiden, og sparepotensialet er stort. De nordiske forholdene er perfekt tilrettelagt for produksjon av strøm gjennom solceller. Produserer solcellene mer strøm enn man klarer å bruke, finnes det også muligheter til å selge unna overskuddet.

Les mer om solceller her: Solcellepanel gir deg billigere strømregning 

Erstatt varmeovnen med varmepumpe

Det blir stadig mer og mer vanlig å installere varmepumpe i norske hjem. Visste du at over halvparten av strømforbruket ditt går til oppvarming? Her er det altså stort potensial for å spare inn både kilowattimer og kroner.

Med varmepumpen kan man nyte behagelige temperaturer året rundt, til en rimeligere pris enn ved bruk av ordinære varmeovner. I tillegg til prisgunstig og behagelig oppvarming, er varmepumpen ideell på de varmeste sommerdagene, da den også kan bli brukt som effektiv aircondition. 

For best effekt, både for lommeboken og inneklimaet, bør du installere varmepumpe sammen med en smarthusløsning. Smarthuset sørger nemlig for at varmekilder og ventilasjon jobber sammen.

Gjør boligen din smart med smarthus

La huset jobbe for deg! Med smarthus installert i boligen din, vil strømforbruket bli optimalisert etter dine behov. Ikke bare er smarthus praktisk, men du kan også spare mye penger i strømkostnader - hvert eneste år. Smarthuset vil hjelpe deg til å bruke strøm på de mest gunstige tidspunktene, og spare strøm når prisene er høye. Smarthuset tilpasser strømforbruket etter dine rutiner, slik at alt er lagt til rette for en mer komfortabel og prisvennlig hverdag. 

Les mer om strømsparing i smarthus her: Spar strøm med smarthus 

LED-pærer

Bytt ut de gamle halogenpærene og glødepærene med LED-pærer! Visste du at under 10 prosent av strømmen en halogenpære bruker går til å produsere lys? I strømforbruket til en LED-pære, går derimot 90 prosent av strømmen til belysning. Her er det altså mye strøm å spare på en rask og enkel investering. Pærene kan du naturligvis bytte selv, og i dag får du også LED-pærer med den varme fargen man forbinder med gamle glødepærer.

To hender bytter fra en vanlig lyspære til en LED-pære

Små justeringer i hverdagen

I tillegg til innovativ teknologi, alternativ oppvarming og solceller, finnes det flere små endringer du kan gjøre i hverdagen. Eksempler på enkle tiltak du kan gjør selv er å installere sparedusj og undersøke mulighetene for en billigere strømleverandør. I tillegg er det alltid lurt å sørge for at vaskemaskinen og oppvaskmaskinen er ordentlig fylt opp før du setter den på. Dette er små tiltak du ikke vil merke noe særlig til i hverdagen, men som likevel kan bidra til å senke totalprisen på strømregningen.

Relaterte artikler