Smarthusteknologien har kommet for å bli. Det som i starten var en dyr investering og stor jobb, har nå blitt tilgjengelig for de aller fleste.

Med et smarthus kan du blant annet styre varmen, belysningen og alarmsystemet fra mobilen. I tillegg kan du spare mye penger på strøm.

1. Spar penger med varmestyring

I Norge bruker vi mye strøm på oppvarming – faktisk så mye som 60 prosent. Ved å bruke smarte termostater kan du regulere varmen etter behov, slik at du ikke bruker penger på å varme opp rom du ikke oppholder deg i.

2. Ønsk AMS-målerne velkommen

Innen utgangen av 2018 skulle alle norske husstander få den nye AMS-strømmåleren. Dette ble bestemt så tidlig som i 2011, og selv om mange er skeptiske, finnes det grunner til å glede seg til utskiftingen.

Hovedpoenget er å kunne kartlegge perioder med stor belastning på strømnettet. Nettselskapene vil på denne måten unngå reparasjoner som følge av overbelastning, og vi håper at denne besparelsen vil komme forbrukeren til gode på sikt.

ams-måler

Innen 2019 er de gamle strømmålerne historie, og blir erstattet med en ny, moderne AMS-måler.

3. Nattsenking som sparekasse

Med smarthus har du mulighet til å programmere varmen i alle husets soner. Ved å bruke døgnsyklus med nattsenking kan du senke eller slå av temperaturen gjennom døgnet, og styre det fra mobilen. Da blir hele familien fornøyd, ettersom du kan styre det rom for rom.

smarthus i bolig i moderne leilighet

Det er penger å spare på både oppvarming og belysning. Din Minel-elektriker viser deg hvordan.

4) Slå av lyset med ett trykk

Har du, eller noen andre i familien, en tendens til å glemme å slå av lyset? Med smarthus kan du slå av alle husets lyskilder fra mobilen, alt ettersom hva du har programmert inn.

Den store fordelen med dette er at du slipper å bruke penger på belysning når du ikke er hjemme. Denne kostnaden er ikke nødvendigvis så stor om du allerede har byttet til LED-pærer, som trekker mindre strøm enn de tradisjonelle glødepærene. Like fullt – spare der det spares kan

Relaterte artikler