Minel Glåmdal: Fremtidsrettede løsninger i førersetet

– Hos oss er ingen dager like. Bransjen vår er stadig i endring, og vi jobber konsekvent for å levere nye og bærekraftige løsninger både til private kunder og innen næringssektoren, forteller daglig leder Krister Verket.

For å lykkes i lokalmiljøet må man være både serviceorientert og oppdatert på hva som skjer i bransjen. Hos Minel Glåmdal har de knekt koden, og skal vi tro Krister handler det om å sette kunden i sentrum.

– Omdømme har alt å si, og da trenger man fornøyde kunder. Vi har omstrukturert og jobbet mye med tjenestetilbudet vårt. I dag er vi størst på boligservice, næringsbygg og arbeid innen fylkessektoren, samtidig som vi leverer bredt for privatmarkedet. Nå jobber vi også opp mot landbruk, og har allerede en ansatt som utdanner seg innen blant annet termografi. Det handler om å holde tritt med utviklingen i markedet, og vi vil vokse, sier han. 

Krister har vært i Minel-systemet lenge, først som ansatt i Minel Elmontasje Elverum. I 2019 bar ferden videre til Minel Glåmdal i Kongsvinger, som daglig leder. Kombinasjonen proff- og privatmarked er fremdeles bærende for bedriften, som i de siste årene har levert gode driftsresultater med sine 11 ansatte.

Gjengen hos Minel Glåmdal jobber mye mot næringsmarkedet. Fra venstre er Even Risnes, Vegard Lindberg, Thomas Nesset, og lærlingene Per Andreas Brinckenstrøm og Andreas Kojedal, ved siden av daglig leder Krister Verket. Bildet er lånt av Prestasjon Næringsliv. 

Grønne løsninger åpner for nye arbeidsområder

De siste årene har det vært mye fokus på bærekraft. Uavhengig av bransje stilles det krav til målfullføring for å nå Norges klimamål, og for næringssektoren handler dette om effektiv og bærekraftig energibruk. 

Krister trekker frem et gyllent eksempel med RoHS-direktivet (Restriction of Hazardous Substances). I Norge er det nå totalforbud mot å produsere og importere konvensjonelle lysrør, for å fase ut bruk av giftige kjemikalier som skader miljø og folkehelse. Et av dem er kvikksølv - et stoff som blant annet finnes i gamle lyskilder som lysrør. 

Velger man å vente med utskiftningen av lysrør utsetter man bare et problem. Krister forteller at de gamle lyskildene ofte har et lysbilde som er langt under kravene som stilles i nye bygg, og det kan ha konsekvenser for konsentrasjon og trivsel på arbeidsplassen. 

– Ekstremt mange nærings- og kommunale bygg bruker eldre lysrør eller høytrykkslamper. Ikke bare er sparepotensialet stort for bedriften, men det er også et nytt felt der vi som elektrikere kan jobbe mot grønne løsninger. Vi har byttet lyskilder hos mange kunder, blant annet Sentrum videregående skole, Øverbyen skole og i flere industribygg. Flere av kundene melder om halvert strømforbruk og mindre behov for service. Det gagner alle. 

Krister melder at noen kunder velger å gjøre utskiftingen i flere etapper, for å unngå å ta hele kostnaden med en gang. Det gir fleksibilitet, og ikke minst bedre lyskvalitet der lyskildene er blitt modernisert. 

– Levetiden er veldig lang på LED-belysning, og selve belysningen har også en høyere kvalitet. Det er spesielt viktig i for eksempel klasserom eller kontorer, der man er avhengig av god belysning. Faktisk har vi noen kunder som lurer på hvorfor det har blitt så lyst, men faktum er at mange har vendt seg til dårlig belysning, ler han. 

Bytte av lysrør er et viktig ledd for modernisering og bærekraftig energibruk. 

Bredt leveransespekter for privat og bedrift

I næringssegmentet leverer Minel Glåmdal bredt: Elbillading, strømstyringsløsninger, lysutbytte og service er bare en liten del av deres totale tjenestetilbud. Men bedriften utmerker seg også opp mot privatkundene. 

– Akkurat nå er folk opptatt av å spare på kostnadene, og da handler det om oppvarmingsløsninger som avgir god og effektiv varme. Her er varmekabler- og -folie stort, men selvfølgelig også varmepumpe. Det er viktig når strømprisene øker og kulden kommer, sier Krister. 

Gode ladeløsninger for elbil er også viktig for å spare på strømmen. Rask og effektiv lading er ofte helt essensielt for å få hverdagskabalen til å gå opp. 

 – Vi ser at folk bryr seg om to ting når det kommer til elbillading: Kostnadsbesparelser og hurtighet. Derfor er kartlegging av kundens kjøremønster essensiell: Hvor mye og ofte kjører man, hvor mye strøm trenger man, hva kan man få installert og hvor mange styringsmuligheter må de ha. Man kjenner ikke behovet før man kjenner kunden, sier han.

Gode løsninger for elbil er viktig både på hjemmefronten og på jobb - her er det også penger å spare.

Trivsel på arbeidsplassen 

Kampen om de gode folkene blir stadig tøffere, og det merker man også hos Minel Glåmdal. Bedriften er i vekst, og leter stadig etter gode folk – og oppfordrer kvinner til å søke seg inn i det han mener er en unødvendig mannsdominert bransje.

– Vi ser stadig flere kvinner i yrker som tidligere har vært veldig mannsdominerte, men det sliter vi fremdeles med i elektrikerbransjen. Det mener jeg bør endres. Hos oss får du ansvar og tillit uavhengig av kjønn, og med det følger et mandat. Det er ingen begrensning for hvor mye du kan få til eller jobbe, vi skal la folka våre vokse, sier Krister.

Minel Glåmdal er en sammensveiset gjeng, og sikter mot vekst i 2024.

Han mener også det er en stor fordel å være en del av et større system som Minel. Ikke bare gir det trygghet – det gir også sikkerhet tilknyttet økonomi og faglig utvikling. 

– Vi har gode ordninger som en del av Minel. Blant annet er det stort fokus på utvikling, og de ansatte oppfordres til faglig påfyll og etterutdanning. Det legges opp konkrete løp for faglig utvikling der de ansatte gis muligheten til å videreutvikle seg innenfor de fagområdene de brenner for.

Minel er en Great Place To Work-sertifisert arbeidsplass. I medarbeiderundersøkelsen kommer det tydelig frem at de ansatte føler seg godt ivaretatt og at Minel er et godt sted å jobbe, og det er viktig i et marked der flinke folk er vanskelig å få tak i, avslutter Krister.

Vil du jobbe hos Minel?

Vi er alltid på leting etter flinke folk! Se hvilke stillinger vi har ledige.