Et riktig opplyst inngangsparti gjør boligen mer gjestfri, samtidig som du finner både riktig nøkkel og nøkkelhullet etter mørkets frembrudd. Du kan lyse opp inngangspartiet på flere måter, og vi har satt sammen noen enkle tips som passer til ulike inngangspartier. 

Lys på begge sider av døren

En bolig med en bred ytterdør og stort inngangsparti åpner for mer lys. I slike tilfeller får man som regel et bedre resultat med lamper på begge sider av døren. Her er det naturlig å velge lamper som lyser opp, ned eller begge deler. Det er vanlig at lampen har en form for blending i forkant, slik at den som står på trammen ikke blir blendet.

Se vårt utvalg av lamper i nettbutikken 

belysning utenfor dør

Hvitt glass i lampen bidrar til å duse ned lyset.

Utendørs taklampe

Har du tak over inngangspartiet i form av eksempelvis et overbygg, kan du kombinere vegglampene med en flat lampe eller spotter i taket over ytterdøren. Lek deg med ulike løsninger, og bruk fantasien. 

Kanskje har du planter eller noe annet dekorativt som kunne blitt fremhevet med lys?

Les også: God belysning innendørs 

lampe på vegg utendørs plankevegg

En lampe som lyser opp og ned er dekorativ, men også praktisk ettersom du ser hvor du trår.

Lune lyskilder utendørs

Det finnes naturligvis flere alternativer å velge blant når det kommer til utebelysning. Det viktigste er at pærene som brukes har et lunt og dust lys. 

Ta utgangspunkt i at jo flere lamper, jo lavere kan lysstyrken være per lyspære. Her kan du godt forhøre deg med en Minel-elektriker, slik at du får profesjonell veiledning for akkurat din bolig.

dør med spottere

Et flott inngangsparti blir enda flottere med god lyssetting.

Led gjestene inn til døren med lys

Hvis du har en oppkjørsel utenfor boligen, og kanskje en gangsti inn til inngangspartiet, kan du bruke lys for å lage en hyggelig velkomst helt fra veien. Avhengig av eiendommens utforming, kan du benytte frittstående hagelamper, pullerter og lignende for å lyse opp. Når du går i gang med dette, anbefaler vi at du tenker på at lampene gjerne bør være i en gjennomført stil.

Vi bruker lamper og belysning til ulike formål på kjøkkenet, badet og i stuen. Lys skaper stemning, og det løser problemer i hverdagen. Slik er det også utendørs, særlig i et land med såpass mange mørke timer i løpet av året.

Relaterte artikler