Vi trekker gjerne ut så fort gradestokken tillater det. Formålet er frisk luft, miljøforandring og hygge. Med tanke på all tiden vi tilbringer på verandaen, terrassen eller i hagen, er det jo hyggelig med stemningsfull utebelysning – særlig for å kunne nyte varme sommerkvelder enda litt lenger.

Belysning av bedd og hage i front av et moderne hus

Lek med plasseringen av lysene

Riktig plassering av lyskildene gir en stemningsfull effekt. Uteområdene varierer mellom eiendommene, men kanskje du har en trapp eller et pent tre som hadde kledd litt belysning? Alt er mulig, og det er kun fantasien som setter grenser.

Les også: Hyttebelysning for alle sesonger 

De dekorative lampene gjør seg naturligvis fint der du oppholder deg utendørs, men hvorfor ikke skape litt stemning ved oppkjørselen eller langs en gangvei i hagen også?

Ram inn huset i lys

Du kan naturligvis la sitteplassen være en slags oase av lys i en ellers mørk hage, men helheten blir penere ved å bruke ulike utelamper i forbindelse med boligen. På ytterveggen kan du bruke lamper som lyser ned på en gangsti eller et blomsterbed, eller de kan vende oppover for å fremheve fasaden.

Les også: Utebelysning for alle behov 

fasade med spottere

Spotter passer like fint ute som inne. Her ser du Junistar Gyro for utendørs bruk.

Ta hensyn til naboen

Når lysene skal monteres eller plasseres, er det viktig å ta hensyn til eventuelle naboer. Det er tross alt ikke så hyggelig å få opplyst stuen hver gang naboen sitter ute.

led-lys på balkong

Det duse lyset fra LED-pæren, samt blendingen i toppen av denne modellen sørger for riktig stemning uten at du forstyrrer naboen.

Belyst innkjørsel til moderne garasje og hus, samt veggbelysning på disse

Bilder: SG Armaturen

Minel-elektrikerne er godt vant med å planlegge og montere utelys, så ta gjerne kontakt via skjemaet under for en uforpliktende prat.

Relaterte artikler