For mange betyr det å male veggen i en ny farge, eller bytte ut noen møbler og gardiner. Likevel lar vi de gamle, hvite stikkontaktene og bryterne henge på veggen, år etter år. Hvorfor ikke gi hjemmet et komplett og varig ansiktsløft?

Les også: Slik får du innfelt materiell i veggene 

Få nye farger på el-materiellet

Det finnes et vell av varianter når det kommer til spesialdesignet el-materiell. Du kan velge og vrake blant utallige farger, og det kan være lett å se seg blind og velge veldig mye forskjellig.

Nå får du el-materiell i flere ulike farger, tilpasset akkurat din stil. Mest populært er hvitt, grått og sort, kjent fra ELKO Plus-serien. En sort bryter til en mørkeblå vegg blir for eksempel mer tiltalende enn en hvit bryter. På den måten får du en helhetlig stil som fremhever detaljene.

lysbryter seng og lampe

Tenk på interiøret når du skal bestille el-materiell. Se hvor fint det blir når dimmeren og armaturen matcher. Din Minel-elektriker hjelper deg med montering.

Gå for samme produsent

Det finnes utallige varianter når det kommer til spesialdesignet el-materiell. Det finnes utallige farger på markedet, og det kan være lett å se seg blind og velge veldig mye forskjellig.

Husk derfor at det kan være lurt å gå for samme produsent i hele huset, slik at du får en gjennomført stil.

lysbryter fra elko ramme i stål

Uansett hvilke farger dere har hjemme, kan du matche det opp med el-materiellet ditt. Hva med en stålramme til en grå vegg?

Minimalistisk stil i brytere og stikkontakter

De nye variantene er for det meste innfelte, og bygger lite ut fra veggen. Da ivaretar du de rene linjene i resten av boligen. Perfekt for deg som liker det minimalistisk og enkelt.

Du kan selvfølgelig også få designmateriell i utenpåliggende utførelse, dersom du ikke har mulighet til å felle dem inn i veggen.

Les også: Få god belysning i alle rom 

Sett en ramme rundt bryterne dine

Noen liker el-materiellet sitt så enkelt som mulig, mens andre har mer fokus på detaljer. Gi rommet det lille ekstra ved å sette en ramme på el-materiellet ditt. Disse kommer i mange ulike utførelser og farger, som for eksempel glass, skifer og aluminium.

Her er det mange valgmuligheter. Du kan for eksempel velge ulike rammer, slik at du får en hvit stikkontakt med glassramme på badet, og en mørk stikkontakt med skiferramme på garasjeveggen. Se hele utvalget i nettbutikken.

Har du ELKO Plus-produkter fra før, kan du se nærmere på ELKO Plus Option-serien. Disse rammene er laget av foredlede naturmaterialer som skifer, stål og glass. De kommer i seks ulike varianter, og du varierer etter ønske.

lampe og dimmer

Når el-materiellet står i stil med interiøret får du en lun atmosfære.

Kan jeg bytte farge og ramme?

Det kan du selvfølgelig. Jobben er mye enklere når det er snakk om innfelt materiell, og våre elektrikere hjelper deg gjerne med installasjonen. Det er ikke lov å gjøre slike endringer selv.

Hvis du for eksempel har malt et stort rom i en ny farge, og du oppholder deg der ofte, kan det være hensiktsmessig å investere i ny utførelse på el-materiellet. Det kan også gi deg økt verdi på boligen din ved videresalg.

Det er ikke nødvendigvis store kostnader ved å bytte fra tradisjonelt el-materiell til designvariantene. Ta kontakt med din Minel-elektriker i dag, og få et estimat på hvor mye det vil koste for din bolig.

Relaterte artikler