Vi i Minel har lang erfaring med å sette sammen helhetlige belysningskonsepter for ulike bygg. Gjennom å utføre befaring kan vi kartlegge hvilke behov som finnes i din bedrift, og sammen kan vi finne skreddersydde løsninger som tar deres ønsker og visjoner på alvor. 

Hvordan finner man de beste løsningene? 

De fleste av oss har som regel noen preferanser på lyssetting, og ofte er disse preferansene basert på hva vi synes ser bra ut selv. For å finne de beste løsningene må vi se på mer enn bare hva som ser pent ut. Vi må også tenke på hvordan lyset skal fungere i rommet og hva slags formål rommet har. Slik vil vi kunne gi best mulig helthetlige løsninger. 

Når vi skreddersyr våre løsninger, ser vi nærmere på følgende: 

  • Hva skal rommet brukes til? 
  • Hvor fleksibel må belysningen være?
  • Hvilke løsninger står i stil til resten av bygget?

Nøye kartlegging og samarbeid med oppdragsgiver setter oss i posisjon til å best mulig oppfylle ønskene og behovene til ditt bygg. 

Har du en forretning, kan belysningen tilpasses slik at det settes fokus på produkter eller områder i butikken som du ønsker å fremheve. Dette kan både gjøre din butikk mer oversiktlig, og føre til økt salg. 

God belysning har alt å si for arbeidsmiljø og trivsel.

Et mer funksjonelt bygg

Har du noensinne forsøkt å jobbe i et rom med dårlige lysforhold? Da har du sikkert opplevd at dette ikke er gunstige arbeidsforhold, noe som både kan føre til redusert motivasjon og lavere produktivitet. Nettopp derfor kan ikke viktigheten av funksjonelt arbeidslys undervurderes. Godt arbeidslys skal gi et behagelig lysnivå. Det bør i tillegg være mulig å endre lysstyrken, rett og slett fordi eksterne forhold påvirker behovet for lysstyrke. Arbeidstilsynet opererer med den såkalte 5:3:1-regelen: 

  • 5 = Det sterkeste lyset skal være i området der du utfører ditt arbeid – for eksempel skrivebord, tastatur eller datamaskin.
  • 3 = Det bør være litt svakere lysstyrke i området rundt arbeidsplassen din 
  • 1 = Resten av rommet bør ha en svakere lysstyrke. Slik får man mer fokus på sin arbeidsplass. 

Vi i Minel kjenner godt til disse prinsippene, og kan derfor skape skreddersydde løsninger på din arbeidsplass. 

Belysning blir viktigere – også i næringsbygg

Riktig tilpasset belysning har også mye å si for totalinntrykket i ethvert næringsbygg. De fleste bygg har områder man ønsker å sette i fokus, og områder man ønsker at ikke skal tiltrekke seg unødig oppmerksomhet. Ved å velge belysningsløsninger som tiltrekker oppmerksomheten mot områdene man ønsker å fremheve, kan man skape gode brukeropplevelser. 

Vi i Minel jobber målrettet med å finne gode belysningsløsninger. Sammen kan vi skape riktige løsninger for deg og ditt nybygg. 

Her kan du lese mer om vårt arbeid med næringsbygg.

God belysning er viktig i alle bygg - også innenfor næring. Dimmere gir fleksibel belysning i alle rom, og er også et strømsparingstiltak.

God belysning øker trivselen på arbeidsplassen 

Vi vet at belysning har mye å si for både trivsel, produktivitet og salgsmuligheter. Det er dermed vanskelig å komme unna at riktig belysning er viktig uansett hvilken type næring du driver.

Å investere i gode belysningsløsninger, enten i et nybygg eller som en del av en rehabilitering av et eldre bygg, vil være en god investering for både bedriften, de ansatte og eventuelle kunder. 

Minel har i alle år jobbet med å utvikle skreddersydde belysningsløsninger. Med oss på laget kan vi sammen finne løsningene som virkelig hever helhetsinntrykket hos din bedrift. 

Ta kontakt med elektrikerne i Minel i dag

Relaterte artikler