1. Styr alt fra mobilen

På vei til flyplassen, og redd du har glemt å slå av kaffetrakteren? Eller kanskje du glemte å justere ned gulvvarmen? Med et smarthus kan du styre det elektriske materiellet fra mobilen, slik at du slipper å bekymre deg over det du eventuelt kan ha glemt.

Er du redd for innbruddstyver, er det også betryggende at du kan slå på lyset både ute og inne for å gi en illusjon av at du faktisk er hjemme.

Les også: Utebelysning for alle behov 

2. Strømsparing

Nordmenn bruker så mye som 60% av strømbudsjettet til å varme opp boligen sin. Her er det mye penger å spare med et smarthus. Bruk døgnsyklus med nattesenking, slik at du ikke bruker penger på oppvarming av rom du ikke bruker.

baderom med to vasker

Det er penger å spare på både oppvarming og belysning. Din Minel-elektriker viser deg hvordan.

3) Trygghet

Når barna begynner å gå hjem fra skolen selv, er det naturlig å ville få beskjed om når de kommer hjem – som en ekstra sikkerhet. Flere smarthusløsninger tilbyr varslingssystem enten på SMS eller e-post, og gir deg beskjed når barna kommer hjem.

Dette er selvfølgelig også praktisk ved eventuelle innbrudd. Da vet du at du får raskt beskjed, og at hjelpen er på vei.

lysbryter på barnerom

Lysstyring med trådløse brytere åpner for å flytte bryteren i takt med at barnet vokser. Samtidig regulerer du lysstyrken derfra, og kan dermed spare strøm.

4. Bedre inneklima

Smarthus kalles også styringssystem, for i bunn av oppgavene til et smarthus ligger nettopp å styre husets elektriske komponenter. Hvis du lar panelovner, varmepumpe, solskjerming og ventilasjonsanlegg snakke sammen, oppnår du både en mer stabil temperatur og et bedre inneklima.

Les alle våre artikler om smarthus her.

stikkontakt og elko sound

Med moderne el-materiell ser boligen betraktelig mye bedre ut. I tillegg kan mye av det elektriske materiellet styres fra mobilen.

5) Gjør et designløft

Smarte brytere og termostater kommer også i designvarianter, og i ulike farger. Når du uansett skal gå for et smarthus, hvorfor ikke bytte til stilig el-materiell i samme slengen? På den måten får både interiøret og det elektriske et løft.

Vi i Minel bistår deg gladelig om du trenger hjelp og rådgivning innenfor smarthus. Ta kontakt eller fyll ut skjemaet, og gå fremtiden i møte med et smartere hjem.

Relaterte artikler