Når du først har tatt deg noen dyrebare feriedager for å koble av, er det godt å vite at boligen din er i trygge hender. Her er våre beste tips for å bevare roen i ferien – og som til og med kan gi deg en enklere hverdag når du kommer hjem.

Les også: Utebelysning for alle behov 

Styr boligen når du er langt unna

En av de største fordelene med et smarthus – enten du er på ferie i et annet land, eller bare har glemt noe mens du er på jobb – er at du kan fjernstyre mye fra mobilen. Via appen til systemet ditt kan du styre husets systemer. Da kan du blant annet sjekke at alt lyset er slått av, at komfyren er avslått og at varmen ikke står på for fullt.

ferie alarm

ELKO Smart Home er et av styringssystemene som gir deg trygghet når du først er borte.

Her kan du også velge å endre på de automatiske valgene du kanskje har slått inn. Selv om det kanskje var perfekt at lyset slo seg på av seg selv hver morgen klokken åtte, er det en fordel at dette ikke forekommer når du ikke er hjemme.

Elektronisk dørlås gir ekstra trygghet

Èn ting er å bli utelåst fordi du har mistet nøklene dine. Den bekymringen er imidlertid ingenting mot følelsen av å ikke vite om du låste døra før du dro på ferie. Det slipper du med en elektronisk dørlås, der alt styres via en app.

I dag finnes det flere ulike varianter på markedet. Felles for de alle er at du slipper å uroe deg for nøklene dine. En av de største fordelene for deg som er på ferie er selvfølgelig også at du kan slippe inn andre, for eksempel naboen som skal vanne blomster, mens du er borte.

Du kan også programmere inn automatisk låsing, slik at døren automatisk låses ved gitte tidspunkter. 

blomst

Med smarthus vil lyset alltid slå seg av når du drar vekk - dersom det er innstillingen du ønsker.

Alarmsystem gir oversikt

Sikkerhet skal man aldri ta for gitt. Enten du nettopp har gått fra leilighet til hus, eller bor langt unna nærmeste nabo, gir alarmsystemer deg ekstra trygghet både når du er hjemme eller borte.

De fleste systemer i dag kommer med følgende komponenter:

  • Sikkerhetskamera
  • Dør- og vindussensorer
  • Alarm til dør og garasje
  • Styring via app

Her velger du selv hvor mange komponenter du trenger, og når systemet skal være aktivt. Dette styrer du selvfølgelig selv via mobilen.

Ønsker du å gjøre hjemmet ditt enda litt tryggere før ferien? Ta kontakt i dag via skjemaet under, så hjelper våre Minel-elektrikere deg med alt du måtte ønske.

Relaterte artikler