Komfort er nøkkelordet i en travel hverdag. Med et smarthus kan du enkelt styre hjemmet ditt fra mobilen, slik at du kan administrere alt fra belysning til varme uten å gå bort til bryterne.

Høres behagelig ut, ikke sant? I tillegg finnes det mange ulike løsninger, som betyr at du selv kan velge om du skal ta hele huset med én gang, eller bygge ut systemet rom for rom.

Hva skjer når du bytter til et smarthus?

Det kommer an på hvilket el-materiell du har fra før, men som regel er det ikke mye som skal til for å gjøre hjemmet ditt smartere.

Hvis du skal ha en komplett smarthusløsning er det som regel snakk om installasjon av en sentral styringsenhet, som igjen snakker med lysbryterne, termostater og annet el-materiell i huset ditt. Deretter kobler du den på mobilen din – enkelt og greit!

mor og datter ser på mobil

Med et smarthus kan du styre alt fra mobilen.

Ulike produsenter for ditt behov

Det finnes flere sentrale aktører i dagens smarthusmarked. Det kan være vanskelig å orientere seg, og nettopp derfor kan det være lurt å spørre din Minel-elektriker om rådgivning. Da vet du at du får en løsning som passer ditt behov.

Hvis det er viktig for deg å bygge ut smarthuset i ditt eget tempo, finner vi løsningen for deg. Kanskje du kun trenger smarthus i noen av rommene, eller kun ønsker varmestyring? Velg selv hvilke rom du vil oppgradere, og elektrikeren tar seg av resten. Har du moderne lysbrytere og termostater, er det ikke sikkert at du trenger å gå inn i veggene for å endre på noe. Dette kan elektrikeren svare deg på.

Løsning er fra ulike produsenter kan benyttes sammen, og du kan gjøre det så komplisert eller enkelt som du selv ønsker. 

Lysstyring fra mobilen

Gjennom lysstyring kan du styre flere lyskilder samtidig. Du kan også sette opp ulike lysscenarioer, slik at lyset i rommet blir tilpasset ulike stemninger. Det betyr at du med et trykk på mobilen kan veksle mellom for eksempel dempet til skarp belysning.

Du bestemmer selvfølgelig selv hvilke lysscenarioer du skal ha, og hvor mange. Våre elektrikere hjelper deg med installasjon og programmering, slik at du får skreddersydd belysningen etter ditt behov.

lampe med pære og dimmer

Hverdagsluksus er ikke oppskrytt. Ikke bare øker moderne el-materiell komforten - det gir også et penere hjem

Kombiner lysstyring med sensorer

Det kan være praktisk å ha lys som slår seg på automatisk. Kanskje du har barn som er oppe og går på natten, eller trenger lys når du skal inn i vaskerommet med hendene fulle av klesvask?

Da bør du kombinere lysstyringen med sensorer. Disse sensorene merker om noen er til stede i sensorens rekkevidde, og slår lyset av eller på.

Du kan også stille inn lysene til å regulere seg etter tiden på døgnet. Hva med automatisk nattsenking – altså dempet belysning – eller å våkne opp til et rom som gradvis blir lysere?

Varmestyring for ekstra komfort

En av de virkelig store bonusene med et smarthus er at du kan fjernstyre varmen. Velg mellom å sette én temperatur som gjelder for hele boligen, eller velg ulike innstillinger for hvert rom.

Her kan du også sette opp automatisk regulering, som blant annet lar deg senke temperaturen i rom du ikke bruker, eller når du er borte. Du kan for eksempel sette temperaturen for en hel uke av gangen – det kan være praktisk hvis du for eksempel skal bort for helgen. For hvorfor skal du bruke penger på å varme opp tomme rom?

Denne funksjonaliteten er også ypperlig egnet for hytter, der det gjerne går litt tid mellom besøkene. Med smarthus kan du selv velge når varmen skal slås på, og komme inn til en varm og god hytte. Våre elektrikere hjelper deg gjerne med installasjon av varmestyring, enten du ønsker det til hytte, hus eller leilighet.

Les også: 7 smarte strømsparingstips 

blå vegg med dimmer og lysbryter

En av de største fordelene med et smarthus er at du kan fjernstyre alt fra lys til varme.

Trygghet i hverdagen med alarmsystem

Moderne løsninger åpner nye dører. Med et smarthussystem kan du også koble opp boligalarmen, slik at du kan føle deg trygg til alle døgnets tider. Da vil du bli varslet raskt, for eksempel ved innbrudd.

Et populært alternativ til nøklene er en kodelås. Da er det ikke kun snakk om å låse opp boligen – du kan også slå på lys og varme, alt etter hva du ønsker.

Er du interessert i å få et smarthus? Fyll inn skjemaet under for et uforpliktende tilbud fra din lokale Minel-elektriker.

Relaterte artikler