De aller fleste av oss har opplevd den store fortvilelsen når man blir låst ute. Enten du har glemt nøklene dine eller mistet dem, er følgende både dyre og irriterende. Med elektronisk dørlås får du enda bedre kontroll over boligen, og mindre hverdagsstress.

Les også: Bevar ferieroen med disse tipsene 

Velg leverandør med omhu

I dag er det flere smarthusleverandører enn noen gang, som i noen tilfeller betyr at du også kan koble den elektroniske dørløåsen på ditt eksisterende smarthussystem.

Nettopp derfor lønner det seg å sjekke alle tilgjengelige alternativer. På den måten får du integrert låsen i systemet du allerede har investert penger i. Her kan din Minel-elektriker hjelpe deg med å finne riktig produkt, for å få en sømløs smarthusløsning.

yale doorman

Yale Doorman har vært markedsledende i flere år. Den kan kobles på eksisterende alarmsystemer fra blant annet Verisure og Sector Alarm. Foto: Yale

Enkelt å bytte lås

Det er ikke mye som skal til for å bytte ut den gamle dørlåsen. Elektrikeren kommer på befaring for å se dimensjonene på låsen du har, og bytter den raskt ut med en digital variant. Etter montering sitter du igjen med en kodelås som er like slitesterk som de tradisjonelle låsene.

Les også: Trygghet i hverdagen med smarthus 

En enklere hverdag for hele familien

Det er flust av fordeler med elektronisk dørlås. Du slipper å drasse rundt på et stort nøkkelknippe, og du trenger ikke lenger å file opp ulike nøkkelsett til familiemedlemmer og lignende. I tillegg gir det deg følgende fordeler:

  • Ingen nøkler på avveie
  • Enkelt å slippe inn folk når du er borte
  • Se når barna eller andre familiemedlemmer kommer hjem
  • Kan kobles opp mot alarmsystemet eller smarthuset ditt
  • Styring via app

Det er også en praktisk gave til deg med foreldre som trenger tilsyn, for eksempel av helsearbeidere. Med en elektronisk dørlås kommer de seg alltid inn, og kan bistå den pleietrengende uten å måtte ringe på døren eller ta kontakt for å melde at de må slippes inn.

utebelysning

Dersom du føler deg utrygg i boligen, kan også utebelysning være en god investering for nattesøvnen.

Alltid trygg – selv ved strømbrudd

Du er selvfølgelig like trygg med elektronisk dørlås når strømmen går. I dag har de fleste leverandørene utstyrt sine modeller med innebygde batterier, som gjør at du fremdeles kommer deg inn uten strøm.

Kunne du tenkt deg å modernisere boligen med en elektronisk dørlås? Ta kontakt med din Minel-elektriker via skjemaet under for å finne riktig variant.

Relaterte artikler